Effektiv loftisolering med løsuld/granulat
Vi blæser granulat ind med præcision og sørger for en jævn og tæt isolering af dit loft. Resultatet er et bedre energiforbrug, mindre varmetab og en løsning, der holder i mange år – både i parcelhuse og større bygninger.
Spar penge på energiregningen og opnå et bedre indeklima
Bor du i et ældre hjem, og har du ikke fået efterisoleret dit loft inden for de sidste 5-10 år? Så har du garanteret penge at hente. Varme stiger opad, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis dit loft ikke er ordentligt isoleret. Samtidig er en loftisolering også en investering i et bedre indeklima og en mere stabil temperatur i hjemmet. Hos Tagtech er dit loft i de bedste hænder. Vi har kun autoriserede installatører, og vi kommer gratis ud og tjekker loftet, før vi rådgiver om isoleringen. Husk at du kan trække helt op til 60% af isoleringsopgaven fra i din selvangivelse som håndværkerfradrag.
- Vi leverer kvalitets håndværk
- Du får den bedste pris, med garanti
- Vi laver det til den aftalte tid
- Du får dit projekt lavet af en autoriseret isolatør
Film om loftisolering
Vores samarbjedspartnere
Vi samarbejder med leverandører og fagfolk, der deler vores fokus på kvalitet, pålidelighed og godt håndværk. Det sikrer løsninger, vi kan stå inde for – og resultater, vores kunder kan regne med.




Kontakt os for et gratis og uforpligtende tilbud
Jeg høre meget gerne fra dig, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning omkring tagmembran. Skriv eller ring direkte til mig:

Brian Christensen,
Afdelingsleder
Telefon: +45 93 920 920
Direkte: +45 71 747 587
E-mail: brian@tagtech.dk
Ofte stillede spørgsmål og svar omkring loftisolering
Hvilke materialer isolerer i med
Hos Tagtech benytter vi udelukkende de bedste produkter på markedet til loftisolering. Vi anvender granulat af papiruld eller træfiber samt granulat af mineraluld (ROCKWOOL/Knauf/Isover).
Når et loft skal isoleres, er vores opgave at fjerne kuldebroer. Kuldebroer kan opstå på flere forskellige måder; Enten slutter den eksisterende isolering ikke tæt til konstruktionen, derudover kan selve isolering mangle forskellige steder eller simpelthen være monteret forkert.
Ved kuldebroer slipper varmen lettere ud, og kulden trækkes ind. Typisk vil du kunne føle træk, hvis der er opstået kuldebroer.
Er jeres loft allerede isoleret, vil vi blæse et ekstra lag papirisolering eller træfiberisolering ind, som lægger sig oven på den eksisterende isolering. Den nye isolering slutter tæt om rør, konstruktion osv. og sikrer, at revner eller sprækker udfyldes, så varme ikke slipper ud og går til spilde.
Kvaliteten af isoleringsmaterialet og tætheden af fibrene i granulatet gør, at luft ikke kan trænge igennem – derfor kan varme heller ikke. Derved holder I varmen i huset inde, når det er koldt udenfor. Når sommeren rammer, og temperaturerne stiger, kan I også holde varmen ude.
Har I spørgsmål til tagisolering – produkter, arbejdsmetode, tidshorisont, priser osv., er I altid velkommen til at kontakte Tagtech for uforpligtende rådgivning allerede nu. Vi er altid klar på tlf. 93 920 920.
Fordele ved isolering ed granulat af papiruld eller træfiber
Det er ikke tilfældigt, at vi bruger ofte bruger papiruld eller træfibergranulat til isolering af loft. Det er nemlig nogle materialer, der er særdeles velegnet til netop denne opgave. Det er der mange grunde til. Her er fire af de bedste:
1. Transporterer fugt
Begge materialer er et organisk materiale, kan det optage fugten i din bolig og transportere det væk igen, uden at det går ud over isoleringsevnen. Her har de en klar fordel frem for et uorganisk materiale som fx mineraluld.
2. Undgå kuldebroer
De er begge særdeles velegnet til alle former for byggeri, og i sin form af granulat har de gode isoleringsegenskaber til både nybyggeri og efterisolering. På den måde undgår du kuldebroer og holder effektivt på varmen.
3. Bedre indeklima
Papirsisolering og træulden tillader fugt at passere, uden at det går ud over isoleringsevnen. På den måde er de at sammenligne med husets frakke – det holder på varmen, men ikke på fugten. Det giver et mere naturligt og bedre indeklima og du får et velisoleret hus, der kan ånde.
4. Forøg værdien af dit hus
Med det stigende fokus på et godt indeklima er en loftsisolering et indgreb, der kan gøre din bolig mere værd på boligmarkedet. Dermed er det en god investering, der kan tjene sig selv hjem.
Fordele ved isolering med granulat af mineraluld
I Danmark er mineraluld et meget udbredt som isoleringsmateriale.
Vi arbejder med granuleret versioner af stenuld(Rockwool) og glasuld(Knauf), dvs. vi kan blæse isoleringen ind i konstruktioner, eller ud på loftarealer.
Begge materialer er gode isoleringsprodukter til mange opgaver, dog skal de ikke bruges på efterisolering af lofter, hvis ikke man er sikker på at der er et fungerende dampspær, så skal der vælges et andet isoleringsmateriale, såsom papiruld eller træfibergranulat.
Mineraluld har mange gode egenskaber. Her er fire af de bedste:
1. Brandsikker
Mineraluld er klarificeret som ubrændbart materiale.
2. God isoleringsevne
I sin form af granulat har den gode isoleringsegenskaber til både nybyggeri og efterisolering. På den måde undgår du kuldebroer og holder effektivt på varmen.
3. Ligger fast
Ulden ligger fast og bliver til en stabil isolering, der ikke blæser rundt, dette giver en god og stabil isolering i hele bygningens levetid.
4. Forøg værdien af dit hus
Med det stigende fokus på energibesparelse er en isolering et indgreb, der kan gøre din bolig mere værd på boligmarkedet. Dermed er det en god investering, der kan tjene sig selv hjem.
Hvordan fungerer loftisolering med granulat
Ved loftsisolering blæses isoleringen ud på loftet, dermed fjernes alle kuldebroer, der er den største kilde til varmetab.
Ligger der allerede et lag af isolering på dit loft, blæses der et lag af papirisolering eller træfiberisolering oven på den eksisterende isolering. Det gør, at revner og sprækker bliver dækket af det nye lag isolering. Papirisolering eller træulden slutter tæt om alle rør og lignende, så ingen varme går til spilde.
Tætheden af fibrene i granulatet gør, at luften ikke kan trænge igennem. Når luften ikke kan trænge igennem, kan varmen heller ikke. Det betyder, at du både kan holde på varmen i huset, når det er koldt udenfor og holde varmen ude, når sommeren rammer og temperaturerne stiger.
Hvordan loftisolerer i?
Forud for en loftisolering laver vi ofte en termografisk undersøgelse.
Tagtech tilbyder termografering, hvor vi anvender et infrarødt kamera til at identificere temperaturforskelle – kuldebroer – som vises ved udslag af forskellige farver.
Bestiller du en termografisk undersøgelse hos Tagtech, er det vores energikonsulent, du vil møde. Vores energikonsulent er uddannet ved termografiuddannelsen hos Teknologisk Institut, så du har garanti for at møde en fagmand, der kan yde den mest faglige og professionelle service og efterfølgende rådgivning.
Efter vi har identificeret kuldebroerne på loftet, kan tagisoleringen påbegyndes. Forud for selve isoleringsarbejdet, laver vi en ny gangbro, der passer i højde til den nye isolering. Herefter opsættes vindstopplader langs hele indersiden af tagfladen for at undgå, at isolering blokerer ventilationen fra udhænget.
Når vi har sikret, at alt er, som det skal være, blæses isoleringsmaterialet ind, og I kan derefter nyde det nye, forbedrede indeklima i jeres hjem.
Loftisoleringen tager typisk mellem 1-2 dage – afhængig af størrelsen på taget.
https://youtu.be/57DuR81qb2s
Nyttig information omkring papirsuld isolering
Papirsisolering har med sine egenskaber den effekt, at den som sommeren hjælper med at holde varmen ude og om vinteren holder den varmen inde.
Papirisoleringen en en granulat, det går at man undgår kuldebroer og det giver en høj modstand mod konvektion.
Isoleringsevnen i papirfibrene er meget høj og har en rigtig god isoleringsevne. λ = 0,037 W / m K
Papirisolering er en af de bedste lydisolerende materialer, fordi den har en stor vægtfylde og luftgennemstrømningen igennem isoleringen er meget lav.
Papirisolering har den egenskab at den kan optage den fugt som stiger op fra huset og så afgive fugten igen når den er nået op til overfladen af isoleringen, dette er også grunden til at det er VIGTIGT at man bruger papirisolering eller træfiberisolering, når man isolerer et loft, hvor man ikke er 100 % sikker på at dampspæret er tæt.
Papirsisoleringen er behandlet så den IKKE kan brænde, papirsisoleringen er testen og godkendt efter BS 02 og er CE godkendt.
https://youtu.be/j2YWlUkG6Fc
Nyttig information omkring stenuld
Stenuld en en granulat, det gør at det trænger ud i alle kroge, rundt om spær, el-rør og ligende, så undgår kuldebroer og det giver en høj modstand mod konvektion.
Isoleringsevnen i stenulden er meget høj og har en rigtig god isoleringsevne. λ = 0,041 W / m K
Stenuld er et godt lydisolerende materiale, fordi den har en stor vægtfylde og luftgennemstrømningen igennem isoleringen er meget lav.
Stenuld er fugt og vandafvisende.
Stenuld er ubrændbart.
Nyttig information omkring Glasuld
Glasuld en en granulat, det gør at det trænger ud i alle kroge, rundt om spær, el-rør og ligende, så undgår kuldebroer og det giver en høj modstand mod konvektion.
Isoleringsevnen i glasulden er meget høj og har en rigtig god isoleringsevne. λ = 0,034 – 0,042 W / m K
Brand
Højeste brandklasse A1.
Fugt
Modstandsdygtig over for fugt og derfor holdes mug og svamp væk.
Lyd
Dæmper effektivt lydisoleringsniveauet.
Formbar
Glasuld er fleksibel og nem at håndtere i alle typer rum.
Naturlig
Den er fremstilles af genbrugsglas med bindemiddel uden tilsat formaldehyd.
Nyttig information omkring træfiberisolering
Træfiberisoleringen en en granulat, det går at man undgår kuldebroer og det giver en høj modstand mod konvektion.
Isoleringsevnen i træfibrene er meget høj og har en rigtig god isoleringsevne. λ = 0,038 W / m K
Træfiberisolering er en af de bedste lydisolerende materialer, fordi den har en stor vægtfylde og luftgennemstrømningen igennem isoleringen er meget lav.
Træfiberisolering har den egenskab at den kan optage den fugt som stiger op fra huset og så afgive fugten igen når den er nået op til overfladen af isoleringen, dette er også grunden til at det er VIGTIGT at man bruger træfiberisolering eller papirisolering, når man isolerer et loft, hvor man ikke er 100 % sikker på at dampspæret er tæt.
Kan ikke brænde, er behandlet med brandhæmmer og har brand-klasse: B s-2, d-0
Træfiberisolering er et 100 % bor fri produkt, istedet bliver der brugt det miljøvenlige brandhæmmer ammoniumpolyfosfat.